Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές

Μετενσάρκωση!

<< < (3/11) > >>

Trithemius:
Χμμμ, δε νομίζω πως πρόκειται να υπάρξει κάποτε μια απόλυτα υλιστική κοινωνία, όπως επίσης δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει μια απόλυτα πνευματική κοινωνία. Αν και το συγκεκριμένη ζήτημα περί συσχέτισης εσωτερισμού και υλισμού έχει ήδη αναπτυχθεί αλλού, πάραυτα σημειώνω-θυμίζω πως τόσο εδώ, όσο και σε κάθετί στο σύμπαν, πρέπει να τηρούνται οι ισορροπίες. Κατά συνέπεια, πρέπει να υφίστανται και οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Έτσι, δε νομίζω να γνωρίσουμε ποτέ μία απόλυτα υλική ή απόλυτα πνευματική ανθρώπινη κοινωνία.

Φυσικά, η αθανασία της ψυχής ως δοξασία, δεν είναι αποδεκτή από όλους τους πνευματικούς ανθρώπους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως αν κάποιος δεν πιστεύει στην αθανασία της ψυχής, στερείται αυτομάτως και πνευματικού βεληνεκούς. Οπότε, ας αφήσουμε όποιον θέλει να πιστεύει ή όχι στην αθανασία της ψυχής. Σε μια τόσο σοβαρή πεποίθηση, δεν πρέπει να μας επηρεάζουν οι τρίτες φωνές αλλά μόνον η εσωτερική μας φωνή ;)

Διοτίμα:
Μήπως μπερδεύουμε τον ηδονισμό με το σαδισμό;;  ???

Trithemius:
Έτσι όπως μας το περιγράφει ο Fr. Avaris ίσως έχεις δίκιο. Πάντως νομίζω γίνεται σαφές τι θέλει να πει...

Διοτίμα:
Ναι, ε;

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τη ζωή την έχουμε για να την γλεντήσουμε και μόνο.

Πρόβλημα υπάρχει μόνον ως προς εκείνους οι οποίοι γλεντούν εις βάρος άλλων.
Πέραν τούτου, στο "γλέντι" δε χωρούν ηθικολογίες και δεν κατανοώ γιατί πρέπει να διογκώνουμε συνεχώς τον κρυφο-ενοχικό εαυτό που μας φορέσανε.

Trithemius:
Ναι αλλά δεν είναι αυτή η ζωή μόνο για γλέντι. Εκτός κι αν εννοείς να ζήσουμε κάθε πτυχή της ???

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση