'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Ελευθεροτεκτονισμός

Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....

<< < (3/7) > >>

Est la Bahamaat:
Αδελφέ suida συμφωνώ 100+++ μαζί σου, δεν θέλω ούτε κατά διάνοια να φάνει ότι υποτιμώ την Αρχαία Ελλάδα, και πάνω από όλα ο εσωτερισμός ΔΕΝ είναι ιστορική υπόθεση είναι κάτι που βιώνετε και ανανεώνετε από δάσκαλο σε μαθητή και από αδελφό σε αδελφό, εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές : ότι στην Αίγυπτο γίνονταν Μυητικά Μυστήρια, ούτε είπα ότι τα δημιούργησαν αυτοί ούτε ότι τα Ελληνικά είναι υποδεέστερα…Άλλοι κάνουν λόγο για : Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....

Απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

Rose:

--- Παράθεση από: Est la Bahamaat στις Οκτωβρίου 03, 2008, 16:55:25 ---Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.
--- Τέλος παράθεσης ---

Οι γύφτοι είναι Αιγύπτιοι... και η Αιγυπτιακή κουλτούρα αναμφισβήτητα διαφέρει από την Ελληνική.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν θρήσκοι, αλλά όχι Εσωτεριστές. Μπορεί να είχαν θρησκευτικές (μυστικιστικές) τελετουργίες, αλλά δεν είχαν σχολεία, που προωθούσαν την Γνώση (Επιστήμη και Φιλοσοφία), εκτός των Ελληνιστικών χρόνων.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε θρησκευτικά "μυστήρια"1 και σε μυητικά μυστήρια. Τα "μυστήρια" της Αρχαίας Αιγύπτου προήγαγαν την Θρησκεία, τα μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδος προήγαγαν την Γνώση.

--- Παράθεση από: Est la Bahamaat στις Οκτωβρίου 03, 2008, 22:59:27 ---ο εσωτερισμός ΔΕΝ είναι ιστορική υπόθεση είναι κάτι που βιώνετε και ανανεώνετε από δάσκαλο σε μαθητή και από αδελφό σε αδελφό
--- Τέλος παράθεσης ---

Ο Εσωτερισμός είναι Γνώση, και η Γνώση δεν μπορεί να βασίζεται σε ιστορικές ανακρίβιες...

--- Παράθεση από: Est la Bahamaat στις Οκτωβρίου 03, 2008, 22:59:27 ---εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές
--- Τέλος παράθεσης ---

Ως Διαφωτιστές έχουμε καθήκον να ελέγχουμε την γνώση προτού την προάγουμε, και όχι απλά να συντηρούμε, τα λάθη προηγούμενων "αυθεντιών".

Ορφέας:

--- Παράθεση από: Est la Bahamaat στις Οκτωβρίου 03, 2008, 16:55:25 ---
Μάλλον θαρρώ ότι δεν έχεις καλή αντίληψη, το άρθρο που έγραψα (μέσα σε 3
-4 μέρες) ήταν απόρροια και συνέχεια του διάλογου που είχαμε μέσα στο mystika και ήταν για σένα!!! Αποκλειστικά για σένα ούτε κατά της Ελλάδος ούτε για τα άλλα που λες παραπάνω! Σε τίμησα όσο πιο «υπεύθυνα» μπορούσα (σε σχέση πάντα με τον χρόνο που έχω να διαθέσιμο για τον «διάλογο» μας) η συνέχεια του διαλόγου από μεριά σου έγινε εδώ μετά από έναν χρόνο και κάτι, και με γκεμπελιστικο τρόπο! Θεωρώ ότι αν ήθελες τον διάλογο το δρόμο τον ήξερες…

--- Τέλος παράθεσης ---

Ας μην επαναλαμβανόμαστε.... Απάντησες, υποτίθεται σε μένα, όταν πλέον εγώ δεν μπορούσα να συνεχίσω τον διάλογο, όχι βέβαια με δική μου ευθύνη. Αν πράγματι ήθελες να απαντήσεις σε μένα, μπορούσες να το πράξεις εδώ ή να με προσκαλέσεις σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Αλλά δεν το έπραξες.... Αυτό όμως που έπραξες, ήταν να παραθέσεις ένα μεγάλο πόνημα που βρίθει από ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις, παρωπιδισμούς, χατρακτηριζόμενο από παντελή έλλειψη επιστημονικότητας, αφήνοντας δικαιολογημένα πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα, αν πράγματι δεν είναι αποτέλεσμα παντελούς άγνοιας και αφελεστάτης εμπιστοσύνης σε υποτιθέμενες αυθεντίες.

Est la Bahamaat, σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, οι Εβραίοι πέτυχαν - και μπράβο τους - να καταδικάζεται όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει το ολοκαύτωμα, γεγονός ιστορικό, αλλά διογκωμένο υπέρμετρα. Ενώ εμείς γινόμαστε εδώ και αιώνες αντικείμενο σκύλευσης, γινόμαστε συνεχώς θύματα διαστρέβλωσης της ιστορίας μας, κλοπής της κληρονομιάς μας, προσβολής των προγόνων μας και στυγνής καταστρατήγησης των ιστορικών μας δικαίων και θα πρέπει να παραμένουμε απαθείς θεατές αυτού του αίσχους; Όχι, φτάνει ως εδώ!!!! Ολάκερη η οικουμένη έχει τεράστιο χρέος απέναντι σε εκείνους τους ανθρώπους που καταφέραν αυτό που η ιστορία έχει καταγράψει ως "Ελληνικό θαύμα" κι αν μεγαλόκαρδα ο Ελληνισμός δεν έχει καμμία απαίτηση από την οικουμένη να τον αναγνωρίσουν και να τον ευχαριστήσουν, δεν είναι όμως πλέον καθόλου πρόθυμος να συνεχίζουν την αχαριστία με δόλιες πράξεις διαστρέβλωσης και υπεξαίρεσης της κληρονομιάς του.

Ο κάθε Έλληνας είναι δικαιολογημένος να οργισθεί και να καταφερθεί ενάντια σε αυτούς που εγκληματούν προς τους προγόνους του. Είναι δικαιολογημένος να απαιτήσει άμεση επανόρθωση της ιστορικής αλήθειας και αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς του. Είναι απόλυτα δικαιολογημένος, καθώς είναι καθήκον του, να αγωνισθεί με κάθε τρόπο και μέσο ενάντια στους σφετεριστές της κληρονομιάς του, ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται τα δίκαιά του και ενάντια στους ξενόδουλους που υπονομεύουν εκ των έσω τις πατροπαράδοτες αξίες του.

Μετά από το στόλισμα μου ως προδότη κοπρίτη άβουλο ύπουλο κτλ. Σας πείραξαν τα ειρωνικά και καθόλου υβριστικά μου σχόλια, το δίκαιο είναι αν θέλετε να είστε έστω και αργά αντικειμενικοί να αφαιρέστε όλους του έμμεσους και άμεσους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου

--- Τέλος παράθεσης ---

Μάααλιστα!!!! Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι!!!!

Παρά την αγανάκτησή μου για τα όσα φαιδρά και ανιστόρητα γράφονται, προσπάθησα όσο ήταν δυνατό να μείνω στην αυστηρή επίκριση των γραφομένων, αν και είναι δύσκολη η ολοκληρωτική αποσύνδεση συγγράψαντος και συγγράμματος. Τέτοιο δόλιο και προδοτικό κείμενο από Έλληνα και μάλλιστα, υποτίθεται, ερευνητή και γνώστη του θέματος, επισύρει πολύ χειρότερη αντιμετώπιση και φυσικά για κανένα λόγο δεν μπορεί η κριτική εναντίωση να συμψηφιστεί με μετέπειτα ειρωνείες. Η οργισμένη κριτική αντιστοιχεί μόνον στις ιταμές, ανιστόρητες, μειοτικές για τους προγόνους μας και μειοδοτικές για την πατρίδα, αισχρές παραθέσεις που περιλαμβάνει το συνταχθέν λιβελογράφημα. Η επίκληση για αντικειμενικότητα ας αποτανθεί στον ίδιο σου τον εαυτό και ας τον συνετίσει ώστε να διορθώσει το ανιστόρητο και απαράδεκτο κείμενο, απαλλάσοντάς το από κάθε διαστρεβλωτική αναφορά και αποκαθιστώντας την αλήθεια. Οι χαρακτηρισμοί αφορούν το κείμενο και η επίκριση αναφέρεται στα όσα παρατίθενται. Ο συντάξας, εφόσον προβεί σε διορθωτικές επεμβάσεις επί του κειμένου και εφόσον δείξει ότι καλοπροαίρετα οδηγήθηκε σε κάποιες απόψεις, τις οποίες πλέον βλέπει αντικειμενικά, εύλογο είναι ότι απαλλάσεται από κάθε βάρος και απαγκιστρώνεται από κάθε μομφή.

3. Και επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους "Γύφτους" (Αν είναι ποτέ δυνατόν!) και τα μυστήρια τους ας δούμε τη λένε μερικοί Έλληνες και Ξένοι μελετητές-εσωτεριστές.

--- Τέλος παράθεσης ---

Απορώ, εδώ η σκωπτική ειρωνία είναι τόσο ενοχλητική, ενώ η εκστομιζόμενη από σένα θα έπρεπε να είναι ....καλοδεχούμενη;
Όσο για τα "μυστήρια", είναι καιρός να μας πεις τι λες εσύ. Να μας κοινοποιήσεις τα ΔΙΚΑ σου συμπεράσματα, παραθέτοντας και τα στοιχεία που βασίζεις τα συμπεράσματά σου (αρχαιολογικά, προϊόντα επιστημονικής έρευνας, κάποια έστω ελάχιστα δείγματα - στοιχεία - τεκμήρια κλπ) και όχι να συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τα όσα έχουν πει άλλοι. Πάντως να πληροφορήσω ότι ο ορθός λόγος απαιτεί τεκμήρια για να στηριχθεί μια λογική άποψη και όχι γνώμες κάποιων που από μερικούς θεωρούνται αυθεντίες. Καλά τα ονόματα, σεβαστά τα πρόσωπα, αλλά η αρχή είναι να αμφισβητούμε τα πάντα μέχρις ότου αυτά αποδειχθούν. Δυστυχώς και τα πρόσωπα αυτά ήταν θύματα της ίδιας προπαγάνδας που διαιωνίστηκε ανά τους αιώνες και των ίδιων λαθών που έφτασαν λόγω της επανάληψης να γίνουν παράδοση. Η έρευνα όμως έρχεται να αποκαταστήσει την αλήθεια και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε σε αυτήν, ειδικά μάλιστα όσοι αυτοπροβάλλονται ως αναζητητές της αλήθειας.

Θα περιμένω λοιπόν για στοιχεία - τεκμήρια των όσων υποστηρίχθηκαν αφελώς από μέρους σου. Η εμμονή σε τέτοιες φαιδρές απόψεις χωρίς κανένα τεκμήριο να τις στοιχειοθετεί, εύλογα οδηγεί στο συμπέρασμα για σκοπιμότητες και ανθελληνική προπαγάνδα.

Προσοχή στις γνώμες των άλλων, γιατί, αν και ο Αριστόβουλος και ο Φίλωνας έχουν υποστηρίξει ότι ο Πλάτωνας είναι Μωυσής Αττικίζων και η φιλοσοφία του είναι προϊόν της "υπερτάτης φιλοσοφίας της Εβραϊκής πεντατεύχου", κάτι που πολλά ονόματα των επονομαζόμενων "πατέρων" της εκκλησίας έχουν υποστηρίξει, αυτό πλέον δεν αποδεικνύει ότι είναι αληθές. Τουναντίον μάλιστα, αποδείχθηκε αληθής η προσπάθεια διαστρέβλωσης και οικειοποίησης της μεγίστης προσφορά του θείου φιλοσόφου προς την ανθρωπότητα, από συγκεκριμμένη μερίδα ιταμών ανθρώπων, "θεόπνευστων" ή "αγίων", οι οποίοι έχουν εγκληματίσει ενάντια στο αληθές και το δίκαιο, υποκρινόμενοι ότι υπηρετούν το αληθές και το δίκαιο....

Ορφέας:

--- Παράθεση από: Est la Bahamaat στις Οκτωβρίου 03, 2008, 22:59:27 ---
.... εγώ απλώς υποστήριξα το κοινώς αποδεκτό από όλες τις εσωτερικές σχολές : ότι στην Αίγυπτο γίνονταν Μυητικά Μυστήρια, ούτε είπα ότι τα δημιούργησαν αυτοί ούτε ότι τα Ελληνικά είναι υποδεέστερα…Άλλοι κάνουν λόγο για : Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....

Απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι, εσύ απλά υποστήριξες το ανιστόρητο και ψευδές, το οποίο συνεχίζουν να διδάσκουν κάποια ξεπεσμένα τάγματα, δήθεν εσωτερικά.... Αγνοείται φαντάζομαι ότι ο αληθής εσωτερισμός είναι το σύνολο των γνώσεων και πρακτικών αναζήτησης της αλήθειας και ότι οι εξωτερικές επιστήμες είναι ένα υποσύνολό του και παράλληλα προϊόν των πραγματικών εσωτεριστών. Κανένας αληθής και υγιής εσωτερισμός δεν κάνει αήθη διαστρέβλωση της ιστορίας και παραποίηση της αλήθειας. Κανένας γνήσιος εσωτεριστής δεν γίνεται φερέφωνο απόψεων τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε έλεγξε και ουδέποτε έκρινε για την αλήθεια των. Ουδείς αληθής αναζητητής δεν θα διέδιδε φήμες και ούτε θα διέσπειρε ειδήσεις για τις οποίες δεν έχει άποψη. Και το χειρότερο, κανένας έντιμος εσωτεριστής δεν θα έμενε αμετανόητος για την διαστρέβλωση της αλήθειας, μεταθέτοντας την ευθύνη των λεγομένων του σε κάποιους προλαλήσαντες. Περί μυητικών μυστηρίων στην αρχαία Αίγυπτο δεν έχουμε κανένα μα κανένα στοιχείο, ούτε καν σοβαρή ένδειξη. Εσύ βέβαια, ακόμα και τώρα, ακλόνητος! Συνεχίζεις το ανιστόρητο, "Αιγυπτιακά μυητικά μυστήρια".... Κατά τάλλα αναφερόμαστε σε απλά πράγματα για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

Μία μόνον λέξη.... Ντροπή....

Est la Bahamaat:
Ορφέα θα πω κάτι τελευταίο γιατί μάλλον δεν θα συνεχίσω άλλο, αυτή τη συζήτηση,

Σου έχω παραθέσει:

Τεκμηριωμένες πηγές από πλήθος αρχαίων συγγραφέων: Ισοκράτης, Διόδωρος, Πλούταρχος, Ιάμβλιχος, Ηρόδοτος, Στοβαίος κ.α.

Πλήθος Μυστών και ερευνητών που συμφωνούν με τις παραπάνω πηγές: H. P. Blavatsky, Alexander Cagliostro, W. W. Westcott, Albert Mackey, Hackethorn, Albert Pike, Eliphas Levi, Papus, MacGregor Mathers, Edward Waite,  Dion Fortune, Lon Milo DuQuette, Γράβιγγερ, Λάσκαρης, Μαργιώρης, Μελισσαρόπουλος, Λεφάκης, Πολάτοφ κ.α.

Ειδική Βιβλιογραφία που έχει ασχοληθεί με το θέμα: Spence Lewis, Λουσί Λαμύ, Budge Sir, Bock Emil, Assmann Jan - Lorton David, Σιέττος Γεώργιος, Αναγνώστου Π.Δ., Δασκαλόπουλος Ν.

Όλοι οι παραπάνω ως κυριότερες πηγές για τα μυστήρια δέχονται:

1.   Το έργο του Λούκιου Απουλήιου, (π. 123 - π. 170 μ. Χ.) Asinus Aureus [Ο Χρυσός όνος ] (ή Μεταμορφώσεις, βιβλία 11).
2.   Τα έργα του Ιάμβλιχου και ιδιαίτερα το  «Περί των αιγυπτίων μυστηρίων».
3.    Τα έργα του Πλούταρχου και ιδιαίτερα το «Περί Ίσιδος και Οσίριδος».
4.   Η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών –
5.   Το αρχαίο αιγυπτιακό Τυπικό των λιθοξόων  (Αυτό είναι δικά μου προσθήκη)

Εσύ το μόνο που μου παρέθεσες ως αποτελέσματα της έρευνας σου είναι μερικά αποσπάσματα για τα Κάβειρια μυστήρια, που δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση τα αποσπάσματα που έχω παραθέσει, και την άποψη μιας εβραίας ιστορικού εντελώς άσχετης με τον εσωτερισμό και τα μυστήρια η οποία τα ταυτίζει την φιλοσοφία και την επιστήμη της κλασικής εποχής…

Το συμπέρασμα σου είναι ότι όλοι παραποιούν την αλήθεια και μόνο εσύ με πηγή μια εβραία ιστορικό λέτε την αλήθεια!
Δεν έχω να πω κάτι άλλο…

Υ.Γ. Να σας πληροφορήσω για να μην εκτίθεστε διαρκώς με το να λέτε ότι οι Γύφτοι είναι από την Αίγυπτο ότι εδώ και χρόνια ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα και ο πολιτισμένος κόσμος ξέρει ότι οι Γύφτοι είναι Ινδικής καταγωγής  http://en.wikipedia.org/wiki/Roma_people

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση