Αποστολέας Θέμα: Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης - Δεκαπέντε Εσταυρωμένοι & Αναστημένοι Σωτήρες  (Αναγνώστηκε 5633 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Όλα όσα πήρε ο Χριστιανισμός από τις αρχαίες θρησκείες

Ο Κωνσταντίνος μετά την νίκη του επί του Λυκίνου, γίνεται απόλυτος κυρίαρχος στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.  Ο ίδιος, λάτρης του Περσικού Θεού Μίθρα, ακολουθεί τους Ιλλυριούς προγόνους του που ονειρεύτηκαν την δημιουργία μιας ενοποιητικής θρησκείας όπως είναι η ηλιακή λατρεία.

Επιλέγει τον χριστιανισμό για την ιεραρχική και μονολιθική του δομή και επιβάλλει μια πολιτική εξουσία που επεμβαίνε στα θρησκευτικά ζητήματα.

Ο Χριστιανισμός ξεκινώντας τον ηλιακό μονοθεϊσμό του Ακενατόν, προσπαθεί να επιβληθεί σ' έναν πανάρχαιο πολυθεϊσμό και παρά τις διώξεις που επιβάλλει στις λατρείες της Μεσογείου αναγκάζεται ο ίδιος να πάρει στοιχεία από αυτές.

Πολλοί Θεοί-Σωτήρες κατέβηκαν στον Άδη για να απελευθερώσουν τον άνθρωπο:  O Ηρακλής σώζει την 'Αλκηστη, ο Ορφέας την Ευριδίκη, ο Οδυσσέας συναντά τις ψυχές των νεκρών.  Ο 'Αδωνις, ο Βάκχος, ο 'Ωρος, ο Μπάλντερ, ο Όσιρις, ο Ζωροάστρης, έχουντον ίδιο ηλιολατρικό χαρακτήρα.  Αναφέρονται στον 'Ηλιο τον μόνο μάρτυρα που επιστρέφει από το σκοτάδι, τον αθάνατο Θεό που κυριαρχεί στον άλλο κόσμο.

Οι εορτές του Χριστιανισμού έχουν πολύ παλαιότερη καταγωγή.  Η Αιώνιος Ζωή αντιστοιχεί στα Ηλύσια Πεδία' ο Αμνός του Θεού αναφέρεται σε μύθους για Σωτήρες που σχετίζονται με τον 'Ηλιο την εποχή του Κριού' η Αγία Τριάδα συναντάται στην Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ινδία, την Περσία, το ιερό γεύμα και η κοινωνία ανήκουν στα Μυστήρια του Μίθρα, της Δήμητρας, της 'Ισιδος και του 'Οσιρι' το βάπτισμα ανήκει στις τελετές της Ελευσίνας' τα Χριστούγεννα στον Μίθρα' οι 'Αγγελοι και οι Διάβολοι στην Περσική παράδοση.

Περιεχόμενα

Αντί Προλόγου
Ο Κωνσταντίνος και η Ελληνική Θρηκεία
Αιώνιος Ζωή
Οι Ουράνιες σφαίρες
Το ιερό γεύμα και η ιερή κοινωνία
Βάπτισμα
Το Σύμβολο του Ιχθύος
Η προέλευση των Χριστουγέννων
Η Μητέρα των θεών
Ο συμβολισμός του Ιησού
Δεκαπέντε εσταυρωμένοι σωτήρες
Αναλογίες ανάμεσα στον χριστό και τον Κρίσνα
Τα θαύματα που έκαναν ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, ο Όσιρις, ο Πυθαγόρας και άλλοι
Ο Κομφούκιος στην Κίνα (-551)
Οι τρεις κίονες της χριστιανικής πίστεως: θαύματα, προφητείες και εντολές
Η αγάπη και η ευγενική μεταχείριση των εχθρών
Η άποψη των γραφών για την θεότητα του Ιησού
Η μετωνυμιακή άποψη της θεότητας του Ιησού
Οι αντιλήψεις και η πρακτική ζωή του Ιησού
Μεσσιανικές προφητείες
Θαυματουργές και άμωμες συλλήψεις των θεών
Η άμωμη σύλληψη και η θαυματουργή γέννηση του χριστιανού σωτήρα
Η ζωή και ο θάνατος του Ιουλίου Καίσαρος ως πηγή της Καινής Διαθήκης
Ο Μύθος της ιστορικότητας του Ιησού
Η έλλειψη ιστορικών αποδείξεων
Βιβλιογραφία

Εκδόσεις Δαδούχος - 2003
____________________________________________________________________________________

Αντί προλόγου

Με ποια αναίδεια τολμούν αυτοί οι νέοι ενθουσιώδεις να υποκαταστήσουν τους Ροx και τους Φιάκρ τους και τους Ευστάθιους και τις Ούρσουλες και τους Σχολαστικούς, με τον Ποσειδώνα, τον κυρίαρχο των θαλασσών, τον 'Αρη τον Θεό του πολέμου και την 'Ηρα την κυρίαρχη του αέρος υπό την ηγεμονία του μεγάλου Διός, του αιώνιου Δημιουργού, του 'Αρχοντα των Στοιχείων, των Θεών και των ανθρώπων!

Χιλιάδες φορές πιο ειδωλολάτρες από τους προγόνους τους οι μανιακοί αυτοί σε υποχρεώνουν να λατρέψεις τα κόκκαλα των νεκρών.  Οι λογοκλόποι αυτοί της αρχαιότητας δανείστηκαν το καθαρτήριο ύδωρ των Ρωμαίων και των Ελλήνων, τις λιτανείες τους, τις εξομολογήσεις που έκαναν στα Μυστήρια της Δήμητρας και της 'Ισιδος, το λιβάνι, τις σπονδές, τους ύμνους και τα ίδια τα άμφια των ιερέων τους.  Κατέστρεψαν την παλαιά θρησκεία και ντύθηκαν οι ίδιοι με τα ενδύματα εκείνων.  Ακόμη και σήμερα γονατίζουν μπροστά σε αγάλματα άγνωστων ανθρώπων, ενώ εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον ενός Περικλή, ενός Σόλωνος, ενός Μιλτιάδη, ενός Κικέρωνα, ενός Σκιπίωνα ή ενός Κάτωνα, διότι γονάτιζαν ενώπιον των εμβλημάτων αυτών της θεότητας.

Υπάρχει έστω και ένα επεισόδιο στην Παλαιά ή την Καινή Διαθήκη που δεν αντιγράφηκε απί τις αρχαίες μυθολογίες της Ινδίας, της Χαλδαίας, της Αιγύπτου, και της Ελλάδος;  Δεν είναι η θυσία του Ιδομενέα, η καθαρή πηγή του Ιεφθάε, δεν είναι το ζαρκάδι της Ιφιγένειας, το κριάρι του Ισαάκ;  Δεν αναγνωρίζετε την Ευριδίκη στην Ιουδήθ, την σύζυγο του Λωτ;  Η Αθηνά και ο φτερωτός Πήγασος δημιουργούσαν πηγές από τους βράχους τους οποίους χτυπούσαν' η ίδια ιδιότητα αποδίδεται στον Μωυσή.  Ο Βάκχος διέσχισε την Ερυθρά Θάλασσα όταν είχε στεγνώσει κι έκανε τον 'Ηλιο και την Σελήνη να μείνουν ακίνητοι πριν τον Ιησού του Ναυή.  'Εχουμε τους ίδιους μύθους, τις ίδιες υπερβολές από κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχει ούτε ένα θαύμα στα Ευαγγέλια που δεν θα το βρούμε σε πολύ προγενέστερους συγγραφείς.  Η αίγα Αμάλθεια είχε ένα κέρατο αφθονίας, πολύ πριν ειπωθεί πως ο Ιησούς έθρεψε πέντε χιλιάδες ανθρώπους, για να μην μιλήσουμε, για να μην μιλήσουμε για την γυναίκα με τα δυο ψάρια.  Οι κόρες του 'Ανιου μετέτρεψαν το νερό σε κρασί αι σε λάδι πολύ πριν γίνει η γιορτή στον γάμο της Κανά.  Ο Αιθαλίδης, ο Ιππόλυτος, η 'Αλκηστις, ο Πέλοπας, επέστρεψαν στην ζωή, πολύ πριν οι άνθρωποι μιλήσουν για την ανάσταση του Ιησού και ο Ρωμύλος γεννήθηκε από μια Εστιάδα παρθένα, 700 χρόνια πριν ο Ιησούς να αρχίσει να θεωρείται παρθενογεννημένος.  Συγκρίνετε και κρίνετε μόνοι σας.

Βολταίρος - Επιστολή προς Ρωμαίους ΙΙΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2008, 04:14:48 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/