Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού
Ο φύλακας άγγελός μας
Rose:
www.amra.gr/library-contents/myangel.ppt
etidorhpa:
Bring out the stars
and fade to silence...
Let the heart decide
and watch it grow
Ring out the bells
Trading in blindless
Fooled by kisses
Touched by wings
Baby came and spoke her name
With promises to call again
Swimming gold in a blackened sea..
Bring out the stars
On the first day
The first day....
from "the first day",by David Sylvian...
etidorhpa:
...και εγω που παντα ενοιωθα φυλακας αγγελος για την κορη μου.. :-\
+n-
Rose:
Αγαπητέ Editorpha,
έχεις απόλυτο δίκαιο για την επισήμανσή σου.
Τα φτερά του φύλακα αγγέλου, που μας "σκεπάζουν" και μας προστατεύουν είναι η "αγκαλιά της Μαμάς", ενώ ο "ξιφοφόρος στεγαστής", ο άγγελος φύλακας της "πύλης", που προστατεύει τον χώρο της οικογένειας είναι ο Πατέρας.
Ήδη είχαμε επεμβεί αλλάζοντας τα αρχέτυπα από Θεό σε "Θεό και Θεότητα" αλλά χρειάζεται και η επιπλέον αλλαγή που επισήμανες. Θα γίνει η διόρθωση... :)
Στην πραγματικότητα οι γονείς, της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, είναι 4. Δύο "πνευματικοί" αρχετυπικοί γονείς, όσον αφορά την πνευματική μας φύση, και δύο "φυσικοί" γονείς όσον αφορά την ενσαρκωμένη μας προσωπικότητα.
etidorhpa:
Για να ειμαι ειλικρινης,αστειευομουν...
Απλα διαπιστωσα μια,ελαφρια "μητρικη" μεροληψια,και ειπα σαν "πατερας",να μιλησω "εξ ονοματος" ολων.. 8)
Ετσι και αλλοιως πιστευω οτι το να μεγαλωσεις ενα παιδι,μαλλον ειναι η πιο "Ηρωικη" εκδηλωση μας, στην ζωη αυτη..
Αλλα επειδη η αναφορα για τους "4" γονεις,και ιδιαιτερα για τους 2 αρχετυπικους με προβληματισε,θα ειχες την καλοσυνη να το αναλυσεις λιγο περισσοτερο?
Τα "αρχετυπα" προυπαρχουν σε ολους,αλλα γιατι εχουν να κανουν με την γεννηση?
Γιατι 2? Ποιος επιλεγει ποια θα ειναι αυτα τα 2?
Με αυτα εννοουμε τις πλευρες της προσωπικοτητας που ξεκιναει να δειχνει ενα βρεφος?
Μπορουμε να τα αναγνωρισουμε? (η και να τα ξερουμε πριν?)
Και τελικα τα αρχετυπα ειναι "συμβολικες" περιεκτικες μορφες που υπαρχουν στο συλλογικο μας ασυνειδητο,η
πραγματικες αυτονομες πνευματικες οντοτητες,που "ζουν" περα απο το δικο μας μυαλο?
(επικλησεις κλπ.?)
+n-
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση