Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Μυστικισμός - Αποκρυφισμός

Μύστης,Φόνος και Κάρμα!

<< < (5/6) > >>

Ορφέας:

--- Παράθεση από: LordPayens στις Μαΐου 03, 2007, 03:08:45 ---Αγαπητέ Ορφέα,

Συγνώμη άλλα οφείλω να διαφωνήσω. Η εικόνα που έχω για τον μύστη είναι εντελώς διαφορετική.

--- Τέλος παράθεσης ---
Τι πιο ωραίο από το να δούμε μίαν άλλη ακόμα εικόνα, η όψη της οποίας σίγουρα θα μας κάνει πιο πλούσιους !
Σου είμαι υποχρεωμένος πάντως όταν διαφωνείς, καθότι δεν είμαι της ομοφωνίας αλλά της ομού-αποδοχής της σύνθεσης της πολυφωνίας...

--- Παράθεση ---Θεωρείς το πρότυπο του μύστου ως ένα αψεγάδιαστο πρότυπο, το απόλυτου και του τέλειου, χωρίς να περιλαμβάνεις στον μύστη το χαρακτηριστικό της τραγικότητας.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μάλλον μου αποδίδεις προθέσεις και απόψεις που δεν εξέφρασα...

Παρότι το πρότυπο του Μύστη στην εικόνα του Χείρωνα, είναι πολύ υψηλό, δεν είναι όμως ούτε το αψεγάδιαστο, ούτε το απόλυτο, ούτε το τέλειο και μια αναδρομή στη μυθολογία των Κενταύρων θα το επιβεβαιώσει.

Όσο για το χαρακτηριστικό της τραγικότητας, όχι μόνον δεν λείπει, αλλά σε σύγκριση με άλλους μύθους, ο θανάσιμος τραυματισμός του διδασκάλου Χείρωνα από τον πιο αγαπημένο του μαθητή, τον Ηρακλή, αλλά συνάμα και το αγιάτρευτο τραύμα που δεν θεραπεύεται και ταλαιπωρεί βάναυσα τον Χείρωνα, που υποφέρει αφάνταστα, στερούμενος την θεραπεία και την καταπράυνση, αλλά -το χειρότερο- στερούμενος της δυνατότητας να απαλλαγεί από το μαρτύριό του με τον θάνατο, όμως είναι αθάνατος και απλά ....υποφέρει...

Δεν νομίζω όμως ότι κάποια τραγωδία η μύθος ξεπερνούν σε τραγικότητα την μυθολογία που χαρακτηρίζει τον Χείρωνα...

Δεν έχω βέβαια την απαίτηση να γνωρίζει ο καθένας κάθε μύθο των προγόνων μας και μάλλον είναι δικό μου το λάθος που δεν παρουσίασα από την αρχή της αναφοράς μου στον Χείρωνα, την μυθολογία που τον χαρακτηρίζει...

--- Παράθεση ---Ειλικρινά πιστεύω ότι η τραγικότητα και η ατέλεια είναι που κάνουν έναν μεγάλο μύστη. Μια συνειδητή ατέλεια που εκφράζεται την τελευταία ώρα. Μια συνειδητή ατέλεια που ολοκληρώνει το τέλειον.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σαυτό βέβαια, δεν μπορώ παρά μόνον να συμφωνήσω ...

LordPayens:
Αγαπητέ Ορφέα,

Το λάθος ήταν δικό μου διότι είχα λησμονήσει τον μύθο. Σ'ευχαριστώ για την υπενθύμιση.

Φιλικά,
LordPayens
-----------
Ne Plus Ultra

Avaris:

Αναρωτιέμαι.....

Άραγε, ο Ιάκωβος του Μολέ, τελευταίος - και Μαρτυρικός - Μάγιστρος των Ναϊτών, ήταν Μύστης?

Ρωτάω ιδίως γι' αυτόν, λόγω της ιδιαίτερα "φορτισμένης" θέσης του στην Ιστορία των Ταγμάτων.

Ίσως όμως θα έπρεπε να ρωτήσω εαν γενικά οι Μάγιστροι των Ναϊτών ήταν Μύστες.

Trithemius:
Έχω την εντύπωση πως ακόμα δεν έχει δοθεί ο ορισμός του "μύστη" και κατά συνέπεια κάνουμε εικασίες ::)

Avaris:

--- Παράθεση από: Anon στις Μαΐου 05, 2007, 12:46:11 ---Έχω την εντύπωση πως ακόμα δεν έχει δοθεί ο ορισμός του "μύστη" και κατά συνέπεια κάνουμε εικασίες ::)

--- Τέλος παράθεσης ---

Γι'αυτό και η κάθε "ομάδα"/ "Τάγμα"  χρησιμοποιεί αυτόν τον "τίτλο" κατά το δοκούν......

Πως τόλεγε εκείνο το παιγνίδι ο Ορφέας στο "Είμαι ΟΚ, είσαι ΟΚ" ?

"Το δικό μου παιγνίδι είναι καλύτερο απο το δικό σου"?

Ναι....κάπως έτσι...

Σαν να λέμε....

Ο "δικός μου" είναι Μύστης....

....και είναι "δυνατότερος απο τον δικό σου".....

Πως λέγαμε πιτσιρικάδες...."ο δικός μου είναι ο Superman και νικάει τον δικό σου τον Batman..." ;)

Προφανώς, είναι απο τα "χωράφια" που δεν "σηκώνει" πολλές πολλές επεξηγήσεις και περιγραφές.....

Υπομονή λοιπόν φίλε Anon, μέχρι τη μέρα που θα είμαστε "έτοιμοι" να "βιώσουμε την απάντηση" .... "κάπως αλλιώς"....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση