Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές
Αυτοθεραπεία
Κανένας:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Φεβρουαρίου 15, 2007, 23:44:58 ---η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πράγματι. Όπως είπα παραπάνω, τα θεραπευτικά τα κάνω με ενεργητικό οραματισμό, επειδή δεν κατέχω ακόμα τον 6ο βαθμό. Είναι μία τεχνική που θεωρητικά μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε κατάσταση επιθυμούμε. Κι όμως, οτιδήποτε άλλο (εγωιστικό) πειραματίστηκα να υλοποιήσω, η επιτυχία ήταν αξιοσημείωτη αλλά απείχε πολύ από το 100%. Στα θεραπευτικά μπορώ να πω ότι η επιτυχία ήταν 99%. Με τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα προς άτομα στα οποία είχα ειλικρινά συναισθήματα.
Αυτό με έκανε να απορώ και να θαυμάζω τον τρόπο που λειτουργεί η φύση. Εγώ πίστευα ότι θα ίσχυε το αντίθετο. Δηλαδή πίστευα ότι θα μπορούσα να συγκεντρώνω καλύτερα τις δυνάμεις μου και να έχω επιτυχία σε εγωιστικούς σκοπούς με άμεσα προσωπικά οφέλη. Τελικά είμαι πολύ πιο αποτελεσματικός όταν ενεργώ αφιλόκερδα και από συμπόνια. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει για όλους.
Όταν καταφέρνω να υλοποιήσω κάποιον εγωιστικό στόχο, έχω τη χαρά της επιτυχίας. Όταν καταφέρω ένα θεραπευτικό σε άτομο που αγαπάω, η χαρά που με πλημμυρίζει είναι τεράστια. Χαίρομαι πολύ περισσότερο ακόμα κι από τον ίδιο τον ασθενή που ανακουφίζεται.
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτοί που κάνουνε θεραπευτικά με αμοιβή, δεν ξέρουν τι χάνουν.
Rose:
Αγαπητέ Κανένα,
--- Παράθεση από: Κανένας στις Φεβρουαρίου 16, 2007, 00:47:48 ---Πιστεύω λοιπόν ότι αυτοί που κάνουνε θεραπευτικά με αμοιβή, δεν ξέρουν τι χάνουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
καταπληκτική κατάθεση!!! :D
Ειλικρινά... η μεγαλύτερη απόλαυση στον άνθρωπο είναι η χαρά της προσφοράς...
Θεέ της καρδιάς μας, Θεέ της κατανοήσεώς μας, έχε μας δυνατούς και υγιείς έτσι ώστε να μπορούμε να δίνουμε...
Γένοιτο!!!
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Avaris:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Φεβρουαρίου 15, 2007, 23:44:58 ---Αγαπητέ Αvaris,
καλωσόρισες στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ, και στον κοινό μας αγώνα για μία πιο ανθρώπινη και πιο εξελιγμένη κοινωνία, όπως διαβάζω και στο φόρουμ που δημιούργησες.
Χαίρομαι που έχεις την ίδια άποψη, ότι τα πνευματικά θεραπευτικά δεν θα πρέπει να πληρώνονται. Είχα μυηθεί το 2000 στο Σαμπάλα Ρέικι, ένα πιο εξελιγμένο σύστημα από το Usui υποτίθεται, με περισσότερα σύμβολα και ενέργειες, και έχω τον βαθμό του Master. Αν και μου δίδαξαν ότι πρέπει να πληρώνομαι, το θεωρούσα ανήθικο να παίρνω χρήματα απλά επειδή νοιάζομαι για κάποιον και προσπαθώ να τον βοηθήσω. Αργότερα έμαθα ότι είχαν βγει 12 διαφορετικοί τύποι Ρέικι... εκτός του Usui, και δεν ξέρω τώρα που έχουν φτάσει...
Το θέμα του Ρέικι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα πέσει και εγώ θύμα του, ασκώντας ένα μη ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής που είναι επικίνδυνο.
Θυμάμαι όταν ήμουν σε ένα νοσοκομείο και είχα δώσει Ρέικι σε ένα παιδάκι, όταν ξαφνικά μετά από λίγο είχαν μαζευτεί οι γιατροί ανήσυχοι γιατί είχε 40 πυρετό...
Ο 6ος βαθμός του Αμορκ, προσφέρει πολύ περισσότερες γνώσεις θεραπευτικής, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου από το φυσικό έως το πνευματικό, όπως γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικής, καθώς και ειδικές γνώσεις ανάλογα αν η ασθένεια φέρει πυρετό ή όχι. Επίσης η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...
Ο Francis Bacon, όντως Ροδόσταυρος για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, έγραψε κάποτε: "μερικοί επιδιώκουν [γνώση] χάριν της περιέργειας, μερικοί για την ψυχαγωγία, άλλοι την επιδιώκουν χάριν της φήμης, μερικοί για το θρίαμβο στον ανταγωνισμό και επίσης άλλοι για τα χρήματα. Τελικά, [και αυτό ισχύει για όλους εμάς], μερικοί επιδιώκουν τη γνώση για τη χρήση και το όφελος της ανθρωπότητας."
Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα για να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο το θέμα της θεραπευτικής.
1. Tι ακριβώς επιτυγχάνουμε μέσω της ενεργειακής θεραπευτικής;
2. Η ενεργειακή θεραπευτική είναι το ίδιο με την πνευματική θεραπευτική ή την ψυχική ενδυνάμωση;
3. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας;
4. Από τι εξαρτάται η επιτυχία της θεραπείας του ασθενή;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητή Rose_777,
πρέπει να πω ότι με προβλημάτισες.
Πρόσφατα Μυήθηκα στον πρώτο βαθμό του Usui Reiki. Χωρίς να καταβάλλω αμοιβή. Ήταν προσωπικός εσωτερικός όρος που είχα θέσει στον εαυτό μου αυτός. Να Μυηθώ μόνον εαν και εφόσον υπάρξει Master που θα με Μυήσει χωρίς την ανάμειξη οικονομικών απολαβών. Όντως, μέσα απο την "σχετική διαδικτυακή αντιπαράθεσή" μου, βρέθηκα σε έναν τέτοιο κύκλο ομονοούντων ανθρώπων που αρνούνται να αμοιφθούν για τις θεραπευτικές τους υπηρεσίες.
Φυσικά ανέλαβα (με ευχαρίστηση) κι εγώ την ίδια ηθική υποχρέωση. Πρώτα απέναντι στον εαυτό μου και μετά απέναντι στην Master που με μύησε. Να μην αμοιφθώ ποτέ για τις θεραπείες. Παρά να είναι η προσωπική μου υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο.
Με προβλημάτισε όμως σοβαρά το ότι το θεωρείς "επικίνδυνο" ως σύστημα θεραπείας.
Το περιστατικό δε του πυρετού σε μικρό παιδί ήταν συγκλονιστικό. Έχω ακούσει για τρομερά συμπτώματα κατά την θεραπεία (πχ νευρική στρέψη χεριών για αρκετή ώρα) αλλά κατά κανόνα το Reiki απο όσα έχω ακούσει (και όχι ακόμη απο προσωπική εμπειρία) προκαλεί μια ήπια κατάσταση . Αντιθέτως πχ απο το Κορεάτικο Dazira που οξύνει συμπτώματα και προκαλεί ένταση (πάλι σύμφωνα με τα όσα μου έχουν ειπωθεί).
Θα ήθελες σε παρακαλώ, στα εξαιρετικά 4 ερωτήματά σου να προσθέσεις και μια λεπτομερή (όσο σου είναι δυνατόν) σύγκριση του Reiki με την Ροδοσταυρική Μέθοδο?
Rose:
Αγαπητέ Avaris,
καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για την κίνηση που έφερες στο φόρουμ μας, καταθέτοντας την δημιουργική και δυναμική σου προσωπικότητα, και σε θεωρώ ήδη αδερφό μου όσον αφορά τον κοινό μας αγώνα για ένα καλύτερο αύριο...
Τα θέματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού δεν είναι εύκολα θέματα να προσδιοριστούνε επακριβώς επιστημονικά... Αυτή θα είναι και η τάση της κοινωνίας της νέας χιλιετίας, να παντρέψει επιστήμη και μεταφυσική...
Για να είναι κάποιος πραγματικός θεραπευτής, θα πρέπει να είναι και γιατρός και πνευματικός... Δηλαδή θα πρέπει να κατέχει την γνώση της φυσιολογίας του σώματος, να γνωρίζει ψυχοθεραπεία, αλλά και να μπορεί να αισθάνεται βαθύτερες πτυχές καθώς και να επικοινωνεί ψυχικά με τον ασθενή του.
Η θεραπεία χρειάζεται να είναι ολιστική δηλαδή, στο φυσικό, συναισθηματικό, διανοητικό, ψυχικό, και πνευματικό επίπεδο... Για παράδειγμα, να πάρουμε την ασπιρίνη, να νιώσουμε στοργή, να ξεκαθαρίσουν οι σκέψεις μας, να γαληνέψουμε και να αισθανθούμε ασφάλεια μέσα στο σύμπαν στο οποίο ανήκουμε...
Και φυσικά η βάση της κάθε θεραπείας είναι η αυτογνωσία και η ψυχανάλυση... Γιατί αν δεν βρούμε την ρίζα του προβλήματος δεν πρόκειται να το λύσουμε ποτέ... μια και οι περισσότερες ασθένειες είναι ψυχοσωματικές... Ο άνθρωπος είναι σώμα και ψυχή... και γι αυτό όταν δημιουργείται μία αρρώστια χρειάζεται θεραπευτική και στα δύο επίπεδα ταυτόχρονα...
Τα παλιά χρόνια ο σοφός του χωριού, έκανε μία τελετή για να εξορκίσει το πνεύμα από το χαλασμένο δόντι, και ύστερα του έβγαζε και το δόντι.... Χρειάζεται να συνεργαστεί το υποσυνείδητο με το συνειδητό, το συναίσθημα με το νου, η ψυχή με το σώμα... για να επέλθει η αρμονία και κατά συνέπεια η υγεία...
Ολοι έχουμε την δυνατότητα να εκπέμπουμε ενέργεια από τα χέρια μας τα πόδια μας ή το σώμα μας... Χρειάζεται απλά να μας γνωστοποιηθεί αυτή η ικανότητά μας, η οποία αυξάνεται όσο την εξασκούμε... Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να ενεργοποιήσουμε την ροή της ηλεκτρομαγνητικής μας ενέργειας εκτός από το Ρέικι... όπως το Qi-gong, tai-chi κτλ
Οταν κάνουμε χρήση της ηλεκτρομαγνητικής μας ενέργειας σε ένα υποκείμενο ενεργοποιούμε απλά την αντίστοιχη ηλεκτρομαγνητική ροή του… Δεν τον θεραπεύουμε ακριβώς, απλά τον ζωογονούμε... Είναι σαν να τον συνδέουμε σε μία πηγή ενέργειας... και φυσικά όπως είδε και ο Usui, οι άνθρωποι δεν θεραπεύτηκαν αλλά επέστρεψαν πάλι στην πρότερη κατάσταση μετά το ηλεκτρομαγνητικό ντοπάρισμα του Ρέικι...
Το Ρέικι είναι χρήσιμο, εφόσον κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί και τα όρια του... Δεν μπορεί να θεραπεύσει, μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτες βοήθειες.. για να φορτίσουμε κάποιον που είναι πεσμένος ενεργειακά ή να τον καλμάρουμε…
Η πνευματική θεραπεία είναι κάτι τελείως διαφορετικό... Έχει να κάνει με την κατανόηση της αλληλεξάρτησής μας σαν ανθρώπινα όντα, της κοινής καταγωγής μας, την βαθιά συμπόνια για τον συνάνθρωπό μας... και την επίκληση ανώτερων δυνάμεων προς συσσώρευση μεγαλύτερης δύναμης για την επιτυχία της θεραπείας... Ο στόχος είναι να φέρει τον ασθενή σε κατανόηση του προβλήματός του και να τον ενεργοποιήσει προς την αυτοθεραπεία του... Η πνευματική θεραπεία είναι υψηλή μαγεία - θεουργία... και επιτυγχάνεται μόνο από άνθρωπο με αγνή καρδιά ταγμένο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας...
'Οσον αφορά την επικινδυνότητα του Ρέικι... είναι επειδή μεταφέρονται ελάχιστες παπαγαλισμένες πληροφορίες, και όχι κατανοήσεις... δημιουργώντας πιστούς ακόλουθους χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες… Απεναντίας η Ροδοσταυρική θεραπευτική είναι επιστήμη, έχει σαν βάση την ψυχική αρμονία του ασθενή... (την εξισορρόπηση της αρνητικής και θετικής ενέργειας) και όχι απλά την ενεργοποίηση ανεξαρτήτως την ασθένεια...
Είναι απαράδεκτο να στέλνουμε ενέργεια όταν ο ασθενής έχει πυρετό... χρειάζεται να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο... να απορροφήσουμε ενέργεια... Χρειάζεται να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση και όχι απλά να φορτίζουμε γιατί έτσι μας είπαν κάποιοι που ούτε καν γνωρίζουν το γιατί...
Και πραγματικά δεν πρέπει να παίζουμε με το παρασυμπαθητικό σύστημα του ανθρώπου χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις… Μπορούμε πραγματικά να φέρουμε μεγάλη ζημιά ενεργοποιώντας κέντρα χωρίς να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις… Για μένα οι περισσότεροι Ρεικατζήδες δεν είναι τίποτα άλλο από λογιστές που προσπαθούν να χειρουργήσουν κρατώντας νυστέρι έχοντας σαν μοναδικό οδηγό την φαντασία τους...
Avaris:
Rose_777,
πως μπορώ να διαφωνήσω στα όσα σοφά έθεσες περί background "ολιστικής θεραπευτικής"!
Θα ήταν ευτύχημα για κάποιον που θέλει να απαλύνει τον πόνο γύρω του να κατέχει τέτοιες γνώσεις.
Οι γνώσεις αυτές όμως απαιτούν χρόνια και χρόνια ενασχόλησης, αναζήτησης, εκπαίδευσης και πρακτικής.
Ακόμη και αυτή η εκπληκτική Ροδοσταυρική Θεραπευτική του 6ου βαθμού απαιτεί φαντάζομαι χρόνια και χρόνια Έμπρακτης πορείας στην Ατραπό.
Αυτό σημαίνει όμως πως όταν θέλεις να προσφέρεις απάλυνση του πόνου και Μυήσαι σε μια Μέθοδο όπως το Reiki, ξεκλειδώνοντας το ενεργειακό σου κανάλι, δεν θα το προσφέρεις? Έστω, αυτό το λίγο που κατέχεις?
Ειλικρινά έφαγα συνειδησιακό σοκ με τα λεγόμενά σου.
Αναζήτησα την Μύησή μου στο Reiki με μια απόλυτα θετική διάθεση να "προσφέρω".
Ναι μεν ήταν ένα "πιθανό κλειδί" για να "αποκωδικοποιηθούν" και να "ελεγχθούν" επιτέλους διάφορα "περίεργα φαινόμενα" (γνωρίζει ο σεβαστός μου "Π") αλλά είναι και μια συνειδητή επιλογή να "βοηθήσω" τους γύρω μου. Και μάλιστα αυστηρά αφιλοκερδώς.
Πως μπορείς να κάνεις κακό άραγε στον άλλον όταν ξεκινάς με καλή διάθεση απο καρδιάς να τον βοηθήσεις?
Να αρχίσω να ανησυχώ δηλαδή πως άθελά μου μπορεί να κάνω κακό δίνοντας Reiki?
Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου δεν πρέπει να δίνω?
Που ταυτόχρονα σημαίνει, να μην το "ενδυναμώνω" με την "εξάσκηση"?
Με εκτίμηση
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση